ABABSverige

Vi ger vår julklapp till Östersjön

Hos Telinekataja blickar vi över samma hav från Finland, Sverige och Estland. Även i år har vi haft möjligheten att arbeta vid detta hav och dess stränder. Med vår julgåva bidrar vi till att rädda Östersjön tillsammans med John Nurminens Stiftelse.

ABAB Sverige Vi ger vår julklapp till Östersjön
ABAB Sverige Vi ger vår julklapp till Östersjön

Övergödning är det största miljöproblemet i Östersjön. Även om utsläppen av näringsämnen har halverats sedan 1980-talet plågas Östersjön fortfarande av synliga tecken på övergödning, såsom av massförekomster av blågröna alger.

Vi stödjer John Nurminens Stiftelse, som genomför effektiva och konkreta skyddsåtgärder för Östersjön och ser till att havets historier förs vidare också till kommande generationer.

John Nurminens Stiftelses projekt förbättrar Östersjöns tillstånd genom att minska belastningen på havet och dess miljöproblem, såsom övergödningen och natursvinnet. Syftet med John Nurminens Stiftelse, som grundades 1992, är att värna om, liva upp och förmedla historier kring Östersjön och dess kulturarv. Arbetet styrs av resultat och verkningsfullhet. Stiftelsens verksamhet finansieras huvudsakligen genom donationer och bidrag.  https://johnnurmisensaatio.fi/sv/


John Nurminens stiftelse: Östersjön behöver gåvor

Du kanske också är intresserad av

Väderskydd på Viraskolan visar vägen
OHOJ! Byggplats i sikte på Östersjön