ABABSverige

Telinekataja förvärvar ABAB Sverige AB och expanderar till Sverige

4.6.2019 – Telinekataja Oy, Finlands och Nordens största leverantör av ställningar och väderskyddslösningar, har förvärvat hela svenska ABAB Sverige AB:s affärsverksamhet. Snabbväxande ABAB sysselsätter 50 proffs i ställningsbranschen. Det svenska företaget har en omsättning på tio miljoner euro och sysselsätter även tiotals underleverantörer. Telinekataja, som sysselsätter 260 personer och totalt rentav 700 ställningsexperter, söker tillväxt på Sveriges växande ställnings- och väderskyddsmarknad.

Telinekataja förvärvar ABAB Sverige AB och expanderar till Sverige

ABAB är verksamt i de kraftigt växande ekonomiska områdena Stockholm och Gävle och producerar ställnings- och väderskyddslösningar för både byggnadsbranschen och industrin. Bland ABAB:s kunder finns ledande företag såsom Stora Enso och Peab.

– Genom förvärvet utökar vi vår verksamhet till Sverige. Förvärvet öppnar nya möjligheter för oss att söka tillväxt på Sveriges breda ställnings- och väderskyddsmarknad. Som företag är ABAB känt för att värdesätta kvalitet, medarbetare och kunder och har vuxit kraftigt de senaste åren, säger Markku O. Kataja, verkställande direktör och styrelseordförande vid Telinekataja. – Som familjeföretag delar vi en gemensam värdegrund, vilket säkert underlättar vårt samarbete. ABAB:s ledning och personal fortsätter arbeta för företaget som tidigare. Vi förenas också av en strävan efter kontinuerlig utveckling och hög kundnöjdhet.

Hög tillväxtpotential för ställningar och väderskydd

Telinekataja har en marknadsandel på över 30 procent i Finland samt affärsverksamhet även i Estland och Ryssland. Telinekatajas omsättning är över 70 miljoner euro och ABAB ses också som en väg till stark tillväxt även på den svenska marknaden.

– Vi är övertygade om att vi genom förvärvet kan betjäna även våra stora kunder bättre. Vårt mål är att växa till ett av de fem största branschföretagen i Sverige. Telinekataja har över 50 års erfarenhet av att genomföra krävande ställnings- och väderskyddslösningar. Vi strävar efter att ytterligare förbättra kvaliteten och producera allt mer omfattande ställnings- och väderskyddslösningar med tillhörande tjänster för våra stora kunder. Att bygga ett skickligt team har alltid varit i kärnan för vår verksamhet och nu stärks det av tekniskt förstklassig expertis och design, säger Kim Lund, verkställande direktör på ABAB.

– Den svenska ställnings- och väderskyddsmarknaden är flera gånger större än den finska marknaden, vilket ger en enorm tillväxtpotential. Vi förvärvade företaget på basis av en omsorgsfull kartläggning. Vi är övertygade om att vi kan bli allt framgångsrikare tillsammans med ABAB:s kompetenta yrkespersoner, säger Heikki Rönkä, direktör för internationell affärsverksamhet vid Telinekataja. – Vår yrkeskunnighet håller hög klass även internationellt sett. Vi tillför kompetens både till byggnadsbranschen och till industrin i Sverige. Nu erbjuder vi våra internationella kunder allt komplettare tjänster i fyra olika länder.

ABAB Telinekataja Group

Mer information:

Markku O. Kataja, verkställande direktör och styrelseordförande, Telinekataja Oy, tfn +358 500 44 75 57, markku.kataja@telinekataja.fi

Heikki Rönkä, direktör, internationell affärsverksamhet, Telinekataja Oy, tfn +358 40 833 34 48, heikki.ronka@telinekataja.fi

Kim Lund, verkställande direktör, ABAB Sverige Ab, tfn +46 70 266 48 48, kim@ababsverige.se

Telinekataja Oy är Finlands ledande ställningsexpert som specialiserat sig på design, försäljning, uthyrning och installation av ställnings- och väderskyddslösningar samt andra tillfälliga konstruktioner. Företaget grundades år 1965 och är marknadsledande i branschen i Finland och Nordeuropas största aktör. Telinekataja verkar även i Estland och Ryssland. Telinekataja-koncernen sysselsätter 260 personer och har en omsättning på 70 miljoner euro. www.telinekataja.fi

ABAB Sverige Ab som är en tjänsteleverantör i ställningsbranschen grundades år 2009 och levererar och bygger högklassiga ställnings- och väderskyddslösningar med tillhörande tjänster till sina kunder. Familjeföretaget har egna logistikcentraler i Stockholm och Gävle. Företaget har 50 anställda och omsatte cirka 10 miljoner euro 2018. www.ababsverige.se

ABAB Sverige

Du kanske också är intresserad av

Vi ger vår julklapp till Östersjön
Väderskydd på Viraskolan visar vägen