ABABSverige

ABAB växer i Stockholm med ny regionschef Jörgen Söderström:
”Vi är med kunderna från början till slutet”

Det råder en trevande stämning inom byggnadsbranschen på många håll, men det hindrar inte Jörgen Söderström från att gasa på. Han är ABAB:s regionschef i Stockholm sedan november 2020 och han har hunnit uträtta en hel del på kort tid

Jörgen Söderström

Säkerheten är en grundpelare när ABAB levererar sina produkter och tjänster.
– Hela byggbranschen är numera mycket seriösare än för 30 år sedan, det fanns inte samma säkerhetstänk när jag började, säger Jörgen Söderström, regionschef Stockholm.

ABAB Sverige Muregatan

Jörgen Söderström har sett en positiv utveckling på många plan inom byggnadsbranschen de senaste decennierna. Han har en gedigen erfarenhet av branschen och började jobba med byggnadsställningar redan som 17-åring. Under de 32 år som gått sedan dess har han sett en enorm utveckling inom branschen.

– Läget är helt annat nu än när jag började. Vissa aktörer hade en oseriös syn på ekonomin och det fuskades vilt med säkerheten på byggarbetsplatserna. Nu genomsyras allt av ett säkerhetstänk och man följer de lagar och regler som gäller. Det är en mycket positiv utveckling, tycker Jörgen Söderström.

Sedan 2019 ingår ABAB i Telinekataja-koncernen, Nordens ledande leverantör av ställnings- och väderskyddslösningar, koncernen siktar på att bli en av de fem största aktörerna även i Sverige.

– Det är ett stort seriöst företag som har säkerhet som en grundpelare i all verksamhet. Det gillar jag, säger Jörgen.

Känd som problemlösare

Även om marknaden går på halvfart har Jörgen Söderström lagt i en högre växel sedan han tog över som regionschef i Stockholm. Bland annat har han rekryterat en handfull nya montörer och kammat hem en rad intressanta projekt i Stockholmsregionen.

– Det är en hård kamp om varje projekt just nu, men det bubblar under ytan och vi får en hel del offertförfrågningar. Alla verkar vänta på att läget med coronapandemin ska lätta och rörligheten ska bli friare.

Han ser goda möjligheter för ABAB att fortsätta växa även i Stockholmsregionen.
– Vi har ett bra team och vi vill visa vad vi kan. Konkurrensen är hård och det behövs några bra projekt i ryggen för att få nya kunders uppmärksamhet.

I tider när EU:s fria rörlighet av arbetskraft är satt på undantag är det en utmaning att få kvalificerad arbetskraft till olika projekt. Normalt anlitas montörer från bland annat Baltikum, Polen och Slovakien för olika projekt, men när gränserna är stängda blir tidtabeller ibland svåra att hålla.
– För kunderna är det viktigt att veta att vi är med dem från början till slut säger Jörgen. Om något blir fel på vägen så löser vi det. De som jobbat med mig brukar säga att jag är bra på att lösa problem.

Inget för höjdrädda

ABAB siktar på att fortsätta ta marknadsandelar i Stockholmsregionen och kommer framöver att fortsätta rekrytera. För att platsa i Team Söderström krävs vissa egenskaper.

– Man ska vara arbetsvillig, kreativ, noggrann med säkerheten och ha en positiv inställning. Det är en förutsättning att man inte är höjdrädd och man får gärna vara lite småtokig, på ett positivt sätt.

Förtroendet från kunderna är en färskvara, som måste vårdas varje dag. Företagets expansion får inte äventyra kundrelationerna.

–Det är inte bra att växa alltför fort. När man däremot håller en lämplig tillväxttakt kan man förutse problem och om de ändå uppstår finns alltid en lösning.

På jobbet kör Jörgen för fullt och därför gillar han att koppla av på fritiden. Familjen är viktig och han tillbringar gärna sin fritid med fru, barn, bonusbarn och barnbarn. Dessutom ingår katter och hundar i familjen.

– Nu under pandemin känns det ännu viktigare att tillbringa tid med de närmaste. Man måste ta sig tid att umgås, säger Jörgen Söderström.

ABAB Sverige Muregatan

Du kanske också är intresserad av

Vi ger vår julklapp till Östersjön
Väderskydd på Viraskolan visar vägen